Zaken om te weten bij aankoop van een boiler

Het kan zijn dat je huidige boiler aan vervanging toe is en dat je rond moet gaan kijken voor een nieuwe. De hoeveelheid werk die dit met zich meebrengt heeft te maken met verschillende factoren. Een combiketel vervangen is een grote klus die een paar dagen aan installatie in beslag kunnen nemen in je huis, daar waar een eenvoudige ketel kan vervangen in een halve dag. 

Wat is een regelmatige ketel? De meerderheid van de ketels zijn aan de wand gemonteerd in het huis, maar je kunt ook kiezen voor vloerstaande of externe ketels voor de tuin of garage. Het krijgen van een goede boiler hoeft geen fortuin te kosten.

Combi ketel

Er zijn verschillende dingen die je kunt overwegen om de efficiëntie van je cv-ketel te maximaliseren. Een combi of combiketel is vernoemd naar haar vermogen om zowel de warmte en warm water te voorzien voor je huis. 

Door het delen van de foutcode, kun je helpen bij het installeren van bepaalde onderdelen die de installateur moet vervangen om je boiler weer aan het werk te krijgen. 

Waterzijdige systemen hebben de mogelijkheid om ruimten te koelen omdat ze gekoelde watertanks en een apart systeem van buizen hebben. Elk apparaat dat water en ruimtes, met inbegrip van gasketels, verwarmt moet een energielabel hebben zijn ERP rating weergeeft.

Efficiënt met energie

Voordat je zoekt naar een boiler, zorg ervoor dat het energie-efficiënt is. Er zijn een aantal andere factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van een nieuwe ketel installatie, inclusief de garantie duur, de arbeidskosten en hoe ingewikkeld het installatieproces is. 

De range omvat condensatieketels, gasgestookte boilers, elektrische boilers en lucht warmtepomp cilinders. Het enige probleem voor sommige installaties is dat de ketels een standaard-formaat hebben en niet passen in krappe ruimtes die een compacte boiler nodig heeft. 

Combi-ketels zorgen voor centrale verwarming en warm water door middel van een boiler en watertanks. Elektrische boilers zijn meestal veel compacter dan hun gas tegenhangers, omdat zij geen schoorsteen nodig hebben. 

Kies verstandig

Wat ze echt tot de meest veelzijdige keuze maakt is het feit dat de beste combiketel modellen zijn die ook bedrieglijk compact zijn. Zonder dat er de noodzaak is voor een extra koud-water tank of een warm water cilinder, wat betekent dat het benodigde aantal leidingen minimaal en de kans op het bevriezen van de leidingen bijzonder klein is. 

Warm water systemen zijn vaak genaamd hydonische systemen. Het maakt niet uit wat voor soort ketel je van plan bent te installeren, je kunt besparen op kosten door jouw opties te controleren en de beschikbare installateurs te vergelijken. Vervang je oude ketel voor een elektrische boiler die bij wijze van spreken morgen bij je kan worden gemonteerd.

Kies verstandig bij het kopen De goedkoopste keteloptie is mogelijk niet de juiste oplossing in jouw omstandigheden. 

Conventionele boilers zijn het meest geschikt voor eigenschappen met twee of meer badkamers en voor huishoudens die mogelijk warm water van meerdere bronnen tegelijkertijd vereisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *