Yala National Park

Een trip door het Yala National Park

Wanneer je een vakantie naar Sri Lanka boekt is er eigenlijk een plek wat je niet kan missen. Dat is namelijk het Yala National Park. Het maakt niet uit waar jij je op het eiland bevindt, het is zeer zeker de moeite waard om hier naartoe te gaan. Desnoods moet je een nachtje hier in de buurt overnachten. Dat zal dan ook geen enkel probleem zijn want er zal ook genoeg accommodaties zijn om dit te doen. De reden dat het dus zo bekend en geliefd is, is omdat je hier een safari trip kan maken. Je gaat dan met een Jeep langs wilde olifanten en luipaarden. Dit zijn natuurlijk dieren die je in Nederland alleen in de dierentuin tegenkomt, als het goed is. Mocht je naar Sri Lanka gaan speciaal voor het park dan kun je ervoor kiezen om te overnachten in het dorpje Tissamaharama. Dit is een plek in de buurt van het park waar genoeg plek is om te overnachten.

Wat is er nog meer te doen?

Wanneer je een weekje naar Sri Lanka bent zul je niet iedere dag naar het Yala National Park gaan. Dit is echter wel mogelijk want het zal daadwerkelijk nooit gaan vervelen, maar je wilt misschien ook nog wat anders van het eiland zien. Gelukkig is dit ook mogelijk, maar moet je wel goed kijken waar je allemaal heen wilt gaan zodat je dit goed kunt uitstippelen.

Yala National Park

Wanneer kun je het best gaan?

Om alles van het park te zien moet je ook weten in welke tijd je het best kunt gaan naar het Yala National Park. Dit zal in het laatste kwartaal van het jaar zijn. In deze tijd zal er namelijk een lage waterstand zijn waardoor alle dieren naar de overgebleven waterplekken zullen gaan. Dit zal dan dus ook de grootste kans geven op luipaarden zien in het wild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *