Pizza Frutti di Mare: Een Italiaanse maaltijd met zeevruchten

Een pizza frutti di mare maken kan in de basis erg makkelijk zijn door gebruik te maken van bakjes verse zeevruchten uit de supermarkt en/of vis uit blik, zoals bijvoorbeeld tonijn en mosselen. Als je van deze pizza echter een waar culinair hoogstandje wilt maken waarmee u gegarandeerd indruk maakt bij vrienden en/of familie dan kan je het beste verse zeevruchten kopen bij de lokale visboer. Zeevruchten zoals; verse vongole, coquilles, mosselen, kokkels en octopus geven een Pizza Frutti di Mare een extra smaaksensatie.

Ingrediënten

  • 1 bol basisdeeg
  • 1 portie basis saus
  • 200 gram mozzarella
  • 250 gram zeevruchten (gewicht aan zeevruchten, kortom eventuele schelpen etc. niet meegerekend)
  • 2 theelepels oregano
  • eventueel 1 à 2 teentjes knoflook en een klontje boter voor bereiding met verse schelpdieren.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C (200 °C voor een heteluchtoven).
  • Bedek de bakplaat met een klein beetje bloem.
  • Rol de bal deeg uit tot een pizzabodem van ong. 25 cm doorsnee en met een dikte van 2-3 mm in het midden. De randen van de pizzabodem wat dikker laten.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de pizzabodem. Dit kan  heel makkelijk met de achterkant van een eetlepel!
  • Verdeel als eerste de mozzarella over de pizza.
  • Verdeel de zeevruchten gelijkmatig over de gehele pizza.
  • Strooi als laatste de oregano over de pizza.
  • Bak de pizza in het midden van de oven in ong. 20 min goudbruin.

Bereiding met verse schelpdieren

De bereiding van een Pizza Frutti di Mare met verse schelpen zoals; vongole en mosselen heeft een paar extra stappen die je uitvoert voor je de pizza gaat beleggen. Als eerste snijd je de knoflook zo fijn mogelijk, zet vervolgens een koekenpan op middelhoog vuur en laat hierin de boter smelten. Doe de knoflook in de koekenpan en voeg de schelpen toe, belangrijk is dat niet meer dan de bodem bedekt is omdat er anders teveel vocht uit de schelpen in de pan terecht komt. Schudt de schelpen regelmatig om totdat de schelpen opengaan. Haal de pan van het vuur en schep de schelpen uit het vocht en beleg deze op de pizza zoals boven bij stap 5 beschreven, gooi eventueel de nog gesloten schelpen weg!

Volg verder het recept zoals hierboven beschreven. Liever niet zelf koken? Dan kun je een pizza bestellen. Via internet kan je eenvoudig een pizzeria in de buurt vinden. Je kunt snel en veilig online bestellen en betalen. Je pizza wordt dan warm thuisbezorgd door een koerier van de pizzeria. Eet smakelijk!

Bron: https://www.snellepizza.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *